MENU

02:32
Danone закриє три своїх заводи

 Закриття підприємств у Німеччині, Італії та Угорщині пояснюють зниженням споживання молокопродуктів

 

Французька агрохарчова корпорація Danone має намір закрити до середини 2015 року три своїх заводи молочних продуктів: у Німеччині, Італії та Угорщини.

Про це компанія повідомила в середу, передає itar-tass.com.

Закриття заводів призведе до ліквідації 325 робочих місць. У керівництві Danone підкреслюють, що згортання виробництва обумовлено «зниженням споживання свіжих молочних продуктів в Європі і виникненням у цьому зв'язку надвиробництва даної продукції».

В особливо великих масштабах це явище в умовах триваючого економічної кризи спостерігається саме в Німеччині, Італії та Угорщині.

Компанія сподівається при цьому, що в основному їй вдасться зберегти на потрібному рівні обсяги виробництва, наростивши потужності в Бельгії, Польщі та Франції. Останні дані свідчать про пожвавлення в цілому світових продажів свіжомолочної продукції — зростання на 3,9% у першому кварталі цього року.

У лютому 2013 року Danone вже приймала рішення скоротити в два наступні роки 900 менеджерських та адміністративних постів на своїх підприємствах, що становить 10% її персоналу в Європі.

Продаж молочних продуктів забезпечує Danone більше половини оборотного капіталу. Європейський ринок, однак, дозволяє корпорації, активно представленою в інших регіонах світу, збувати лише 40% своєї молочної продукції.

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 476 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar