MENU

15:33
«Червона зірка» матиме власний ливарний завод

У квітні цього року планується запустити новий ливарний завод у Кіровограді, що випускатиме литво для потреб найбільшого українського виробника сівалок — підприємства «Червона зірка» («ЧЗ»).

Про це з посиланням на співвласника та голову наглядової ради «Ельворті Груп», до складу якої входить «ЧЗ», Павла Штутмана повідомляє портал «Рідний Кіровоград».

Рішення про будівництво ливарного заводу зумовлене тим, що в Україні немає якісної литої продукції. В таких умовах підприємства змушені закуповувати гідравліку в Туреччині чи Китаю. А при нинішній девальвації гривні — це невигідно.

Тому керівництво «ЧЗ» вирішило відмовитися від імпорту і створити власний якісний ливарний завод. На сьогодні у нього вже в вкладено близько 120 мільйонів гривень. 

Планується, що виробництво сягне 8 тисяч тонн готової продукції на рік. Для порівняння: діючий ливарний цех «ЧЗ» випускає 3 тисячі тонн литва щороку.

На нове підприємство планується додатково працевлаштувати до 80 інженерів та робітників. Саме ж обладнання — данського виробництва, а ливарні печі — з Німеччини.

Нагадаймо, два роки тому «ЧЗ» розпочала реалізацію інвестиційного проекту зі створення потужностей для виробництва широкозахватних посівних комплексів, дискових борін та технічного переоснащення діючого парку обладнання. В рамках проекту запрацювала  сучасна лінія порошкового фарбування, а виробничі ділянки поповнилися новим обладнанням, зокрема роботизованим зварювальним комплексом та і 24-ма токарськими і фрезерними обробними центрами.

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 534 | Додав: evgeniu | Теги: «Ельворті Груп», ливарний завод, Червона зірка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar