MENU

23:13
Чергова спроба: Білорусь і Україна знову планують спільно виробляти комбайни

 

Україна прийняла всі заходи для підвищення привабливості для інвесторів і конкурентоспроможності техніки вітчизняних виробників галузі сільськогосподарського машинобудування.

Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства.

Один з перспективних проектів — спільне виробництво зернозбиральних комбайнів України і Білорусії. Обговорюється також питання про виробництво бурякозбиральних і кормозбиральних комбайнів, а також тракторних причепів.

В травні 2014 року, крім цього, Харківський тракторний завод запустив у виробництво трактор потужністю 35 к. с. У 2014 році на заводі «Чeрвона зіркa» запущені комплекси компаній Ideаl linе (Данія) і Nоrdson (ФРН) для порошкового фарбування.

В міністерстві також уточнили, що в цьому році було опрацьовано питання з компанією «Rеnault Truсks» (Франція) про виробництво на ТОВ ВКП «Автoєвроальянс» близько 800 одиниць автомобільної техніки: зерновозів, ізотермічних фургонів, молоковозів тощо.

Нагадаймо, попередні роки робилися неодноразові спроби освоїти в Україні складання білоруських комбайнів «Палессе». Зокрема, на потужностях Херсонського машинобудівного заводу. Також про бажання співпрацювати з Білоруссю в цьому році заявило керівництво ХТЗ.

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 491 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: Україна-Білорусь, Мінагрополітики України, комбайн, співпраця, машинобудування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar