MENU

14:51
Бельгія допоможе Україні реформувати аграрну галузь

Бельгія готова долучитися до процесу реформування аграрної галузі в Україні. 
 

Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Владислава Рутицька і Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Бельгії Люк Якобс домовилися поглибити співпрацю країн у аграрній галузі. Зокрема обговорили підтримку малих та середніх господарств України, спільних науково-дослідних проектів та інтенсифікації торговельних відносин, пише МінАПП.

Посол Люк Якобс відзначив, що між Україною та Бельгією існують різні типи двосторонньої кооперації, але вони можуть бути інтенсифіковані, як у рамках групи підтримки України, створеної Європейською Комісією, так і у межах двосторонньої співпраці.

Сторони обговорили можливості долучення бельгійських експертів до процесу реформування аграрної галузі в Україні. Владислава Рутицька окреслила основні сфери, де експертна допомога Бельгії була б особливо корисною: виробництво насіння, молочна продукція, лісове та рибне господарство.

Посол Королівства Бельгія висловив зацікавленість бельгійських інвесторів підтримати розвиток малих та середніх фермерських господарств в Україні, відзначивши, що єдиною перешкодою для прямих інвестицій є ризик високої конкуренції із великими аграрними холдингами. Пані Рутицька відзначила, що розвиток сільської місцевості та підтримка малих та середніх господарств є одними із ключових напрямків аграрної стратегії міністерства.

Аграрна наука та освіта були визначені важливими напрямками співпраці країн, зокрема, сторони домовилися підтримати співпрацю Полтавської державної аграрної академії та Центру агрономічних досліджень провінції Ено (CARAH, Бельгія).

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 470 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: реформування, Мінагрополітики України, співпраця, аграрна галузь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar