MENU

20:51
Аграрна освіта та наука - важливі напрямки співпраці між Україною та Бельгією
Про це зазначила заступник Міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька під час відвідування Полтавської державної аграрної академії.

Навчальний заклад є успішним прикладом співпраці з Європейським Союзом в сфері науки та освіти. Академія є активним учасником проектів спільно з Центром агрономічних досліджень бельгійської провінції ЕНО. 
Угода про співробітництво між двома регіонами, які мають подібну економічну структуру з розвинутим аграрним сектором і промисловістю, була підписана в 2005 році і є діючою зараз.
Співпраця здійснюється за кількома напрямками, серед них: розробка та покращення технологій вирощування сільськогосподарських культур, розробка спільних науково-дослідних програм в сфері селекції рослин, обмін науковими співробітниками, розробка та реалізація спільних міжнародних проектів.
«Розвиток аграрного виробництва і забезпечення високої якості безпечності сільськогосподарської продукції – пріоритетні завдання Міністерства. Досягнення таких завдань можливе лише за умови використання передового досвіду та здобутків аграрної науки та освіти, науково-дослідного співробітництва між науковими установами. Спільні зусилля та поглиблення співпраці між Полтавською аграрною академією та Центром агрономічних досліджень суттєво сприятимуть розвитку сільського господарства не лише в межах Полтавської області та провінції Ено Королівства Бельгії, а й між обома країнами», - сказала Владислава Рутицька.
Під час зустрічі з керівництвом Академії було домовлено про поглиблення співпраці та підтримку проекту з розробки та покращення технологій вирощування сільськогосподарських культур.
Довідково: У лютому 2015 року відбулась зустріч заступника Міністра з питань євроінтеграції та Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Бельгія Люком Якобсоном, на якій сторони домовились поглибити співпрацю у аграрній галузі та підтримку спільних науково-дослідних проектів.
Під час візиту Посла до Полтавської державної аграрної академії разом з делегацією з Центру досліджень сторони домовились про обмін науковими співробітниками та стажування для студентів.
Прес-служба Мінагрополітики
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 464 | Додав: evgeniu | Теги: Мінагрополітики України, співпраця, науково-дослідний проект | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar