MENU

15:58
Участь фахівців Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН у міжнародній конференції

zhuk-demyanenko.jpg

16 червня 2014 р. у приміщенні Українського католицького університету (м. Львів) відбулася міжнародна конференція “Досвід сільськогосподарської кооперації Республіки Парагвай”. Ця конференція присвячена реалізації проекту “Розвиток молочного бізнесу в Україні”, який підтримується урядом Канади і здійснюється в Львівській, Дніпропетровській, Херсонській та Харківській областях.
Учасниками конференції були представники влади, науковці, викладачі ВНЗ аграрного профілю, товаровиробники тваринницької продукції, представники громадських організацій. У заході взяли також участь директор Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН Седіло Григорій Михайлович, заступник директора з питань науково-інноваційного розвитку Боївка Тарас Теодорович, фахівці відділу координації випробування та трансферу інновацій - Лисак Олександр Іванович і Горбанюк Віктор Олександрович.
  Організував конференцію директор цього проекту Каміл Коте, зусиллями якого було забезпечено візит представників федерації кооперативів «Фекопрод» («FECOPROD») з республіки Парагвай до України, зокрема до Львівської області.
   Мета конференції - проінформувати спеціалістів аграрного сектору про досвід аграріїв Республіки Парагвай з модернізації молочного сектору, створення і функціонування федерації кооперативів «Фекопрод».
   З інформаційними повідомленнями на конференції виступили Євгеніо Шоллер, президент федерації кооперативів «Фекопрод», Блас Крістальдо, генеральний менеджер, Рональд Дітце, президент ЕКОР – структурного підрозділу федерації кооперативів «Фекопрод». Повідомлення виступаючих мали інформаційний характер, були побудовані на аналітичних матеріалах Світового банку.
    Керівництво проекту “Розвиток молочного бізнесу в Україні” мало можливість ознайомити учасників конференції - представників Львівської та Івано-Франківської областей з можливостями кооперування виробників продукції в умовах відсутності державних дотацій.
    Одночасно було здійснено представлення федерації кооперативів «Фекопрод», яка проводить активний пошук можливостей для експорту яловичини і свинини з України.


 
Категорія: Новини відділу | Переглядів: 668 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar