MENU

23:49
5-тий ювілейний міжнародний форум з підтримки фермерства «АГРОПОРТ Захід Львів 2017»
27-29 квітня 2017 року на території Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Д.Галицького стартував 5-тий ювілейний міжнародний форум з підтримки фермерства «АГРОПОРТ Захід Львів 2017».
 

Основна мета заходу полягає у розвитку потенціалу малих та середніх виробників, а також промоції виробничого потенціалу підприємств харчової промисловості Західної України.
На одному дискусійному майданчику експонується понад 200 компаній і приймають участь майже 100 українських та закордонних експертів, виробники аграрної продукції та іноземних делегатів із 17 країн світу. Захід проводиться за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України та Львівської обласної державної адміністрації.
У поточному році особливе місце в діловій програмі відведено рослинництву – тематика заходу акцентує увагу на захисті рослин, основних правилах внесення добрив, а також насінництві. На майданчику пройде дводенний семінар від школи сільського господарства DEULA-NIENBURG (Німеччина). В якості експерта запрошений керівник відділу сільського господарства і поновлюваних джерел енергії Ульріх Лосс, який має 20-річний досвід роботи у навчанні аграріїв.
З огляду на той факт, що 2017 рік у всьому світі оголошений Міжнародним роком туризму, всі три дні на виставці будуть представлені кращі об›єкти туризму Львівщини, а також відбудеться круглий стіл: «Гастрономічна Львівщина: міжгалузеве партнерство заради сталого розвитку», на якому ключовими темами стануть обговорення перспектив розвитку «зеленого туризму», можливостей гастрономічного і етнічного туризму, партнерство Local food (локальних продуктів) і HoReCa. В якості експертів виступлять виробники локальних продуктів харчування, представники проекту Агентства з розвитку міжнародного співробітництва в галузі сільського господарства та сільської місцевості (Республіка Франція) «Підвищення інформованості та оцінка потенціалу валоризації високоякісних харчових продуктів у Львівській області».
Відкрили форум міністр АПК України Тарас Кутовий, голова Львівської ОДА Олег Синютка та директор департаменту агропромислового розвитку Наталія Хмиз.

«Участь аграріїв у міжнародних форумах є однією з можливостей розвинути свій виробничий потенціал, налагодити нові ділові контакти. Крім того, вона відкриває можливість для залучення міжнародних інвестицій як у свій бізнес, так і в агросектор країни. АГРОПОРТ – це не стенди, це люди, і я бачу тут професійну зацікавлену аудиторію»,- зазначив під час відкриття міністр АПК України Тарас Кутовий.
«Дуже важливо, що на Львівщині присутня правильна філософія роботи із малими товаровиробниками. Приємно також, що регіон відкритий для нового досвіду. Хотів би, аби всі області України показували такі результати, як і Львівська».
«Україна велика аграрна держава, і цей захід є показником того, що Львівська область має величезний потенціал для нарощування та примноження існуючих можливостей. Отож, «АГРОПОРТ – це не формальний, а реальний дискусійний майданчик, який об’єднує усі інтелектуальні можливості не тільки України, а й Східної Європи», – зауважив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.
Знаковість даного заході також відмітила директор департаменту агропромислового розвитку Наталія Хмиз, наголосивши на тому, що наразі «АГРОПОРОТ Захід Львів 2017» за кількістю учасників є одним з найбільших агрофорумів у Східній Європі. «На заході присутні близько 12 іноземних делегацій, а відвідувачі, яких все більшає, знайомляться із інноваціями на ринку. Аграрії, зокрема західних областей мають можливість переглянути тут усі новації галузі – перш за все у галузях тваринництві, ягідництва та сфери органічної продукції». «У перший день форуму відбудеться стратегічний форум «Інвестиційний клімат українського АПК», під час якого обговорюватимуть ефективність залучення фінансування в сільське господарство та харчову промисловість Львівської області. А також можливості використання світового досвіду впровадження проектів міжнародної технічної допомоги для всіх аграріїв України», – поінформувала також чиновник. – Другий день форуму присвятять глобальним змінам клімату та організації адаптивних заходів в сільському господарстві Західної України».

28 квітня на Львівщину із робочим візитом прибув перший віце-прем‘єр-міністр України – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів. Він, зокрема, відвідав агрофорум “АГРОПОРТ Захід Львів 2017”. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

“Агропромисловий сектор Львівщини та України загалом має велику перспективу унаслідок модернізації галузі та залучення інвестицій. І представники 12 країн, присутні тут, на агрофорумі, підтверджують увагу до вашої області та її можливостей - зазначив Степан Кубів. - На сьогодні загалом важливими є розвиток кооперативногро руху, підтримка індивідуальних селянських господарств та розвиток органічної продукції”.
Також перший віце-прем‘єр-міністр України – міністр економічного розвитку і торгівлі України зауважив, що модернізація та підтримка фермерських господарств повинна бути для Львівщини одним із основних чинників розвитку.

«Переконаний, що майбутнє агропромисловості за інноваційними рішеннями, технологіями «Smart farming», бо так українська агропродукція матиме більшу додану вартість та сильні конкурентні позиції на європейському та світових ринках», - такими словами відкрив сьогодні міжнародний форум Перший віце-прем'єр-міністр України-міністр економічного розвитку та торгівлі в КМУ Степан Кубів. І саме тому, такі заходи як «АГРОПОРТ» наразі набувають важливого значення не тільки для Львова, а й для розвитку сільського господарства всієї України. 


Враховуючи, що останнім часом в Україні, як до речі і в усьому світі, сільське господарство потерпає від кліматичних змін, що першочергово впливають на врожайність, на форумі «АГРОПОРТ» - не оминули тему зміни клімату та організації адаптивних заходів в сільському господарстві Західної України. Було проведено декілька панелей, де обговорювалися питання щодо підтримки фермерства в умовах змін клімату та створення умов для більш широкого впровадження органічного виробництва в Україні, яке наразі має величезний потенціал не тільки для місцевого споживання, а й для експорту. В дискусіях приймали участь представники науки, агрохолдинги та фермери, міжнародних організацій. Дана тема була проведена за підтримки та участі міжнародної організація FAO. 

Зважаючи на велику кількість значущих та актуальних тем, які були підняті під час І-го та ІІ-го дня міжнародного форуму «АГРОПОРТ Захід Львів 2017» - необхідність такого «реального дискусійного  майданчика, який об’єднує усі інтелектуальні можливості не тільки України, а й Східної Європи», як вчора зауважив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка –  стає невід’ємною складовою не тільки для успішного розвитку сільського господарства в Україні, але й позитивно вливає на репутації країни за її межами, підвищує можливості фермерів для залучення інвестиції. Тому, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка запросив усіх учасників та гостей продовжити дискусії на наступному форумі «АГРОПРТ», що традиційно відбудеться у Харківському аеропорту 5-7 жовтня 2017 року.   

Підводячи підсумки активної діяльності «АГРОПОРТ Захід Львів 2017» за ці два дні, не можу оминути нове впровадження форуму – перше урочисте вручення премії AGROPORT AWARDS. Це премія, якою відзначили найкращих  сільськогосподарських виробників у галузі рослинництва, тваринництва а також виробників харчової промисловості області.   

 Вручення відбувалося в неформальній дружній атмосфері у затишному місцевому музейно-культурному комплексі пивної історії «Львіварня». Нагород було досить багато, та згадаємо декілька з них, наприклад компанія Carlsberg Ukraine в особі генерального директора Євгена Шевченко, отримала відзнаку  у номінації «Гідна оцінка праці». До речі, компанія Carlsberg Ukraine вже декілька разів за останні два роки, отримує номінації в сфері HR, які доводять поважне відношення до працівників компанії. «Ми маємо  понад 3000 працівників по всій Україні і цінуємо кожного з них. Тому намагаємося гідно оцінювати працю кожного, - зазначив під час нагородження Євген Шевченко. – І ми вважаємо, що треба допомагати їм у отриманні знань, тому також проводимо багато тренінгів та семінарів для підвищення кваліфікацій». 







Окремо, хотілось би відмітити  агрокомпанію  «Соломея»,  яка отримала відзнаку в номінації «Органік» за активну популяризацію органічного виробництва; компанію «Еко Міт» - переможця в номінації «Інновації та новітні технології в тваринництві»; фермерське господарство «Радвань-нова»  - за  «Розвиток дрібного тваринництва». Загалом було відзначено більше 20-ти агрокомпаній та фермерських господарств. 

В рамках заходу на відкритому майданчику та в середині терміналу протягом трьох днів проходила виставка техніки та технологій з акцентом на західноукраїнських фермерів та аграріїв.
Категорія: Фоторепортажі | Переглядів: 1069 | Додав: evgeniu | Теги: фермер, Захід Львів 2017, АГРОПОРТ, міжнародний форум, АГРОПОРТ Захід Львів 2017, форум | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar