MENU

12:13
Versatile PS 850: точне обприскування без зайвих вагань
 Гряде весна і скоро українські поля охопить посівна. Для фермерів це не тільки час сіяти, але і грунтовно витрачатися: хімікати і добрива становлять левову частку витрат аграріїв, а останнім часом в цій галузі спостерігається болючий зростання цін.

В таких умовах нераціональне використання пестицидів - недозволена розкіш. Тому головний критерій при виборі обприскувача - рівномірний і точне покриття посіву. Економічно виграшною також стане покупка агрегату з міцної і максимально простою конструкцією. Всі переваги цих рішень демонструє причіпний обприскувач, вироблений в Сполучених Штатах Америки - VERSATILE PS 850 .
Техніка VERSATILE давно зарекомендувала себе в аграрній середовищі і користується стабільним попитом у Канаді, США, Європі та Азії в силу ряду свої особливостей.

Фірмова риса обприскувачів VERSATILE - так званий «північноамериканський» тип конструкції: максимальна простота з використанням типових уніфікованих вузлів.
На противагу йому, виробники «європейського» типу роблять ставку на «індивідуальні» компоненти і велика кількість опцій, і в цьому програють: висока вартість, тимчасові витрати на навчання кадрів роботі на «складною» техніці, частота поломок і неможливість оперативного ремонту в польових умовах .

ВПЕВНЕНІСТЬ У КОЖНОМУ ВУЗЛІ

Остов обприскувача PS 850 - жорстка сталева рама колискового типу - служить не менше 20 років. Замкнута конструкція дозволяє зафіксувати бак без додаткового кріплення і виключає поперечні переміщення резервуара. На відміну від систем Лонжерон типу, вона менш чутлива до навантажень крутіння і вигину. Добре збалансоване шасі з низьким центром ваги і можливістю регулювання колії від 1,8 до 3 м забезпечує стійкість при роботі на будь-якому рельєфі і впевнене пересування по дорозі.

Інтегроване в раму жорстке тягове дишло агрегатується обприскувач з трактором з потужністю двигуна всього від 85 л.с. Для зменшення тягового опору велика частина маси агрегату спирається на зчіпний пристрій трактора. Це також знижує ущільнення грунту, забезпечує прекрасне проходження по колії і дозволяє швидше виконувати розворот в кінці гону.

Одне з найбільш уразливих місць обприскувачів - штанга - на VERSATILE PS 850 знайшла неабияку стійкість і міцність. Довговічна зварна сталева конструкція захищає від пошкодження розташовані на ній форсунки, трубопроводи та керуючі елементи, а також дає можливість демонтажу поливної арматури без порушення самого вузла. Крайні ліва і права секції складаються при наїзді на перешкоду і захищають штангу від зламу.

Це полегшує роботу механізатора, оскільки не вимагає підвищеної уважності при повороті і розвороті. Повернення секцій в початкове положення - автоматичний.

Рельєф, ВИСОКА ШВИДКІСТЬ - ПОЛІТ НОРМАЛЬНИЙ

Семисекційна штанга розправляє «крила» на 18 м / 24 м / 27 м. Вона не сприйнятлива ні до крутильним, ні до вертикальних, ні до горизонтальних коливань, що забезпечує плавний хід секцій і рівномірність обприскування.

Система стабілізації крутильних коливань не дає обприскувача "нишпорити" по полю: завдяки розташуванню осі підвісу стріли в найвищій точці конструкції, наявності пружин і амортизаторів, стріла самовирівнюється за принципом маятника.


 
Відсутність вертикальних коливань забезпечує гумо-металевий шарнір Henschen в системі патентованої торсіонної підвіски. Це рішення більш ефективно, ніж використання гідравлічної або пневматичної підвісок, і навіть виграє на їх фоні: гума в силу своїх нелінійних властивостей і опору стисненню відмінно справляється з функцією стабілізатора, при цьому абсолютно безвідмовний в тривалій експлуатації і несприйнятлива до температури. Принцип роботи шарніра Henschen значно подовжує термін безвідмовної роботи гідроциліндрів управління висотою штанги. До того ж шарнір не вимагає обслуговування протягом всього терміну служби і коштує набагато дешевше альтернативних варіантів.

Гасіння горизонтальних коливань досягається наявністю в зчленуванні секцій разноорієнтованних шарнірів. Їх розташування під різними кутами відносно один одного в сукупності з великою масою самої штанги мінімізує ефект «грюкання крилами». 

СИСТЕМА ПОДАЧІ І ДОЗУВАННЯ: ОБПРИСКУВАННЯ ДО ОСТАННЬОГО КАПЛІ

Подача рідини з резервуара забезпечується відцентровим насосом. Його продуктивність досягає 450 л / хв, в той час, як у більшості конкурентів вона не перевищує 280 л / хв. Такий насос надійніше і ефективніше, ніж мембраннопоршневі аналоги: мембрани руйнуються пестицидами, а робота поршнів створює ефект пульсації, в результаті - рідина подається нерівномірно. Більш того, відцентровий насос не потребує регулярного контролю рівня масла, а значить, простіше в обслуговуванні.

Округлий бак об'ємом 3200 л. виконаний в білому кольорі і не приваблює сонячних променів, що викликають термічний розклад хімікатів. 2 перемішують сопла забезпечують стабільну концентрацію розчину протягом всього шляху обприскування, а 2 кульових промивних сопла ефективно змивають речовини зі стінок. «Внутрішню чистоту» забезпечує і сам матеріал бака: поліетилен низької щільності не дає твердих речовин осідати на гладких стінках.

Блоки форсунок (на три сопла) розташовані на відстані 50 см один від одного і мають вбудовані фільтри з можливістю регулювання міжрядної відстані форсунок. Високоточні кульові клапани управляються електрично з кабіни трактора з виносного пульта, що дозволяє незалежно управляти поливними секціями.

Повний контроль над ходом поливу зосереджений в контролері фірми Raven, що встановлюється в тракторі. Комп'ютер дає можливість відключати і підключати секції штанги, а також дозволяє задати норму внесення препарату і підтримувати її незалежно від змін швидкості руху трактора. Допустима норма внесення ЗЗР дозволяє вносити як мікродози, так і проводити масштабну обробку посівів (від 50 до 400 л / га). І ще один плюс - можливість суміщення робочого процесу з роботою системи позиціонування на базі GPS, а це ще більш точне і швидке обприскування.

Отже, міцна конструкція рами, штанги і моста, ефективна система гасіння коливань в трьох напрямках, відцентровий насос високої продуктивності, система незалежного регулювання, недороге і просте обслуговування через типових вузлів, і, нарешті, невисока ціна - причини, за якими VERSATILE PS 850 обов'язково окупить витрати багатим урожаєм в найкоротші терміни.

 
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 674 | Додав: evgeniu | Теги: точне обприскування, обприскувач, Versatile | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar