MENU

10:42
Український студент створив революційну технологію для фермерів
Черкаський студент Назарій Романченко створив автономну мобільну систему метеорологічного спостереження, яка може вимірювати температуру середовища, рівень радіації, аміаку та чадного газу.

Ідея винаходу з’явилася у Назарія Романченко після того, як до університету звернулася агропромислова компанія з пропозицією створити систему-аналог закордонного обладнання:

“Прилади “DAVIS Instruments”, які є найбільшим представником ринку професійних метеостанцій, для наших аграріїв дуже дорогі. Ціни на їхні системи стартують від $500 до $3000. Ідея спробувати створити щось подібне з’явилася влітку минулого року, а вже на початку осені я почав розробляти апаратну і програмну частини винаходу. Точної ціни зараз сказати не можу, адже все залежить від потреб користувача. Та все ж це буде значно дешевше, а в технологічному плані — більш революційно, ніж закордонні метеосистеми. Такого обладнання ніде у світі ще немає. 

У тестовому режимі новостворена станція почала функціонувати в середині грудня. Систему створювали разом із невеликою командою: завідувач кафедри, лаборант, аспірант і розробник серверної частини сайту.

Підключення системи відбувається з мобільного телефону по GPRS-каналу або через Wi-Fi. Це дозволяє працювати майже в будь-якій частині світу. Система підключається до сервера користувача напряму і передає всі дані без посередників.

В планах винахідника розробка системи екстреного сповіщення при надзвичайних ситуаціях, землетрусах, радіаційному і хімічному забрудненні. Сервер будуватиме на карті всі дані та безпечний маршрут евакуації.

Поки ж ви маєте змогу переглянути погоду у режимі онлайн за посиланням.

Категорія: Новини технологій | Переглядів: 723 | Додав: evgeniu | Теги: мобільна систем, метеосистема, метеорологічне спостереження, автономна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar