MENU

11:55
Німецькі експерти долучаться до вивчення можливості розвитку сонячної енергетики на землях чорнобильської зони відчуження

20 травня 2016 року, Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак зустрівся із провідними німецькими експертами, які працюють в енергетичній сфері.

Під час зустрічі сторони обговорили можливість запуску спільних дослідницьких проектів в галузі сонячної енергетики та перспективи розвитку сонячної енергетики на землях Чорнобильської зони відчуження.

Міністр екології та природних ресурсів України наголосив, що серед важливих пріоритетів діяльності Уряду в природоохоронній сфері на 2016 рік є саме створення умови для залучення інвестицій та розвитку альтернативної енергетики в зоні відчуження.

«Плануємо провести конструктивну дискусію із науковцями щодо використання інфраструктури Чорнобильської АЕС для розвитку альтернативної сонячної енергетики і тому мизацікавлені у застосуванні вашого досвіду у даній сфері», - зазначив Остап Семерак.

Представники німецької делегації, серед яких директор із стратегії та керівник групи вивчення енергетичних систем Fraunhofer Institute. Томас Шгель, керівник дослідницько-розробницького сектору концерну Rauschert, координатор напрямку енергетики та фотовольтаїки Rauschert Heinersdorf-Pressig CmbH, Майкл Мюллер, голова правління ГО Greencubator, співголова енергетичного комітету Української асоціації венчурного капіталу Роман Зінченко та консультант концерну Rauschert в Україні Віталій Горелик презентували інноваційні напрацювання в енергетичній та екологічній сферах щодо сонячної енергетики.

Також німецькі експерти відзначили, що територія України і Чорнобильська зона зокрема, досить привабливі для розвитку сонячної енергетики.

Сторони домовилися розпочати спільну співпрацю з наукового вивчення можливості розвитку сонячної енергетики на землях Чорнобильської зони відчуження.

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 544 | Додав: evgeniu | Теги: Німеччина-Україна, сонячна батарея, сонячна енергія, Сонячні системи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar