MENU

11:38
Мінагрополітики розпочинає проведення семінарів в регіонах стосовно практичних аспектів впровадження системи НАССР
З квітня 2016 року Мінагрополітики спільно з міжнародним проектом «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» розпочинає проведення в регіонах семінарів для підприємств харчової та переробної промисловості на тему: «Нове харчове законодавство. Завдання, відповідальність та нові можливості для операторів ринку. Практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах HACCP».


Проведення таких семінарів сприятиме підвищенню рівня обізнаності фахівців підприємств харчової та переробної промисловості у сфері безпечності харчових продуктів, розвитку галузі в цілому.
Довідково:
Реформування системи державного регулювання у сфері безпечності харчових продуктів передбачає підвищення відповідальності операторів продовольчого ринку за дотримання вимог до якості і безпечності харчових продуктів. Зокрема, Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» встановлена обов’язковість розробки та введення в дію постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
Оскільки на даний час лише близько 20 % підприємств харчової та переробної промисловості застосовують зазначену систему, до Плану роботи Мінагрополітики на 2016 рік включено проведення у регіонах  24 семінарів стосовно практичних аспектів впровадження системи НАССР.
Прес-служба Мінагрополітики
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 524 | Додав: evgeniu | Теги: переробна галузь, HACCP, семінар, законодавство, харчова галузь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar