MENU

14:40
Мінагрополітики підтримає молодих стартаперів у впровадженні інноваційних винаходів
Мінагрополітики підтримає молодих стартаперів у впровадженні інноваційних винаходів. Про це сказала заступник Міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька під час фіналу Всеукраїнського Хакатону аграрних інновацій. Владислава Рутицька входила до менторського складу Хакатону та брала участь у визначенні переможців заходу.


«Я хочу відзначити, що ті винаходи, які сьогодні були продемонстровані, обов’язково мають знайти впровадження у сільськогосподарській сфері. Це ті новації, які допоможуть аграріям не тільки підвищити продуктивність, а й отримати реальний економічний ефект. Окремі стартапи вже були продемонстровані та користуються попитом у світі, зокрема, в Чилі. Є цілий ряд напрямків, де IT може і має оптимізувати роботу в аграрному секторі. Це і мобільні додатки, і системи супутникового моніторингу, і датчики зволоження повітря», - відзначила заступник Міністра.
Перемогу у Хакатоні отримав розробник датчику концентрації вуглецю для теплиць – команда ENVI-LOGIC.  Про підтримку ідей молодих розробників вже заявили ряд найбільших агрохолдингів, Microsoft, оператори мобільного зв’язку та ІТ-компанії, які вже працюють на цьому ринку.
«Середні і малі фермерські господарства не можуть собі дозволити впровадження інформаційних технологій, хоча й розуміють прямий вплив на ефективність аграрного бізнесу. Але розробки молоді показують, що корисні технологічні додатки можуть бути бюджетними. Міністерство аграрної політики та продовольства буде заохочувати і допомагати в розвитку «розумного» агробізнесу»,  - додала заступник Міністра.
Прес-служба Мінагрополітики
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 431 | Додав: evgeniu | Теги: хакатон, інноваційний винахід, ІТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar