MENU

20:14
Сільське господарство та ІТ-сектор - найбільш перспективні сфери розвитку в Україні
Аграрний сектор та високі технології мають найбільше перспективи для розвитку. Про це сказала заступник Міністра з питань євроінтеграції під час виступу на панельній дискусії "Smart agriculture в Україні".
"Ми радо відзначаємо, що чимало сільськогосподарських підприємств в Україні вже використовують високі технології. Це дозволяє оптимізувати економічні витрати, зменшити кількість використання добрив та палива. Від цього лише виграє аграрний бізнес. Наголошу - Держава буде заохочувати і допомагати в розвитку «розумного» агробізнесу", - сказала Владислава Рутицька.
Також заступник Міністра наголосила, українська ІТ-індустрія має потенціал для росту в агросекторі. Окрім того, Україна вже є глобальним гравцем на ринку продовольства. А об'єднання двох надпотужних сфер дозволить розвивати аграрні технології, створювати унікальні продукти для національних компаній і міжнародних агрохолдингів.
"країни ЄС вже давно використовують можливість для оперативного моніторингу розвитку як самої сфери агро, так і підтримки підтримки конкретному фермеру під вирощування певної культури. Впевнена, Україна має велику перспективу у цих двох сферах. Тому вже у лютому ми проводимо Всеукраїнський хакатон аграрних інновацій. Він
триватиме протягом 3 днів – з 19 по 21 лютого. Ми чекаємо ініціативну молодь, креативних розробників, аграріїв, дизайнерів, аналітиків. Молоді команди, які презентують свої інноваційні проекти. Впевнена, ми зможемо зацікавити українських ІТ-спеціалістів та інженерів у розробці продуктів для сільського господарства», - додала Владислава Рутицька.
 
Прес-служба Мінагрополітики

 
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 433 | Додав: evgeniu | Теги: аграрний сектор, Smart agriculture, ІТ-індустрія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar