MENU

15:04
02 березня 2016 року ННЦ "ІМЕСГ" проводить Всеукраїнський круглий стіл «Технічний сервіс в АПВ»
Шановні колеги !
  Національний науковий центр «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» (смт Глеваха, вул. Вокзальна, 11), 02 березня 2016 року проводив Всеукраїнський круглий стіл «Технічний сервіс в АПВ».
 
  На круглому столі планується обговорити актуальні питання технічного переоснащення, використання, обслуговування та ремонту сільськогосподарської техніки у контексті практики, науки та освіти. В обговоренні цих питань братимуть участь представники Міністерства аграрної політики України та НААН України, Української асоціації аграрних інженерів, провідні вчені ННЦ «ІМЕСГ», УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого та вищих навчальних закладів агроінженерного спрямування.

  Запланована дискусія переслідує мету пошуку напрямів підвищення ефективності наукових досліджень,
підготовки здобувачів вищої освіти та розвитку вітчизняної системи технічного сервісу в АПВ в сучасних умовах господарювання.

Запрошуємо Вас до участі в роботі круглого столу!

Регламент семінару:
9.30 - 10.00 – реєстрація учасників, ознайомлення із науковими розробками ННЦ «ІМЕСГ»  
9.45 – 10.00 –   кава-брейк   
10.00 – 13.30 – робота семінару
13.30 – 14.00 – обідня перерва  
14.00 – 17.00 – продовження роботи семінару
17.00 – обговорення виступів, підведення підсумків семінару.

Програма круглого столу:

Вступне слово – Адамчук В.В., академік НААН, директор ННЦ «ІМЕСГ»
Рутицька В.В., заступник міністра Мінагрополітики України
«Державне регулювання ринку техніки»
Сидорчук О.В., заст. директора ННЦ «ІМЕСГ»
«Концептуальні засади розвитку агроінженерної системи України»
Кульгавий В.Ф., Генеральний директор Української асоціації аграрних інженерів
«Роль асоціації у вирішенні сучасних агроінженерних проблем»
Шевченко В.І., ДП «Агроосвіта»
«Сучасні вимоги виробництва до підготовки здобувачів вищої освіти зі спеціальності «Агроінженерія»
Науменко О.А. декан ННІ технічного сервісу ХНТУСГ ім.  П.М.Василенка (Харків)
«Особливості підготовки інженерів з технічного сервісу в сучасних умовах»
Войтюк В.Д., директор НДІ НУБіП України, зав. кафедри
«Основні наукові проблеми аграрної інженерії»
Матвієнко О.О., доцент кафедри ЕРМ КНТУ (Кіровоград)
«Особливості викладання дисциплин з виробничої експлуатації для сучасних умов господарювання»
Котенко С.С., інженер ННЦ «ІМЕСГ»
 «Напрями науково-методичного забезпечення створення кооперативів з технологічного та технічного сервісу»
Мельянцов П.Т., доцент кафедри надійності і ремонту машин ДДАЕУ (Дніпропетровськ)
«Організація технічного сервісу агрегатів гідравлічних систем сільськогосподарської техніки»
Василенко М.О., зав. відділу ННЦ «ІМЕСГ»
«Ефективність функціонування підприємств з відновлення робочих органів»
Коноплянченко Є.В., доцент кафедри «Технічний сервіс» СНАУ (Суми)
«Забезпечення якості поверхневого зміцнення відповідальних деталей машин при їх ремонті та відновленні екологічними, енергоефективними технологіями»

По закінченню Круглого столу було прийнято ухвалу, в якій означено множину (п’ять) основних організаційних заходів щодо подальшого розвитку технічного сервісу агропромислового виробництва.



 
УХВАЛА
Четвертого Всеукраїнського круглого столу
«Технічний сервіс АПВ України»

    Оновлення технічного потенціалу малих і середніх сільськогосподарських виробників відбувається незадовільними темпами. Машинно-тракторний парк сільського господарства України формується здебільшого на основі уживаної іноземної техніки. Заводи вітчизняного сільськогосподарського машинобудування, зокрема, з виготовлення тракторів і комбайнів не розвиваються. Це негативно позначається на економічному розвитку держави. З огляду на це, Четвертий Всеукраїнський круглий стіл ухвалив:
    1. Схвалити спільну  роботу ННЦ «ІМЕСГ» з ВНЗ аграрної освіти щодо консолідації зусиль з розвитку агровиробничої та сільгоспмашинобудівної економічних складових України.
    2. Схвалити програму наукових досліджень ННЦ «ІМЕСГ» з питань розвитку технічного сервісу АПВ, що виконується на замовлення НААН України у 2016-2020 рр.
    3. Рекомендувати ННЦ «ІМЕСГ» спільно з агроінженерними факультетами ВНЗ аграрної освіти продовжити роботу над розробленням «Концепції державної цільової програми розвитку технічного сервісу АПВ».
    4. Погодитися з пропозиціями щодо необхідності інженерної підготовки здобувачів вищої освіти за двома спеціальностями 133 Галузеве машинобудування (галузь знань 13 Механічна інженерія) та 208 Агроінженерія (галузь знань 20 Аграрні науки та продовольство).
    5. Рекомендувати ННЦ «ІМЕСГ» розробити на основі паспорта спеціальності 05.05.11 Машини і засоби механізації сільськогосподарського виробництва проекти паспортів підготовки дисертаційних робіт із спеціальностей 133 Галузеве машинобудування та 202 Агроінженерія та розіслати їх у відповідні спеціалізовані вчені ради для узгодження.
    6. Рекомендувати агроінженерним факультетам ВНЗ аграрної освіти розглянути питання можливості використання у навчальній та дорадницькій роботі результатів наукових досліджень ННЦ «ІМЕСГ» з обґрунтування параметрів та управління технічним забезпеченням сільськогосподарських виробників на основі статистичного імітаційного моделювання проектів механізованого виробництва сільськогосподарської продукції.
    7. Рекомендувати ННЦ «ІМЕСГ» надіслати на агроінженерні факультети ВНЗ аграрної освіти бізнес-проекти щодо створення дільниць з відновлення робочих органів ґрунтообробної техніки для вивчення доцільності їх формування у відповідних регіонах держави.
    8. Просити НААН України звернутися до Мінагрополітики з пропозицією законодавчого ініціювання державного регулювання внутрішнього ринку іноземної сільськогосподарської техніки в частині забезпечення користувачів ремонтно-експлуатаційною документацією та засобами технологічного оснащення, а також сприяння становленню та розвитку в Україні формувань з технічного обслуговування та ремонту цієї техніки у післягарантійний період її використання, зокрема, на кооперативних засадах.

 
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 716 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar